Ne za ne proti – družinski zakonik

The Dream of the Fisherman's Wife
The Dream of the Fisherman's Wife (Photo credit: Wikipedia)

Tako kot volitev se tudi referendumov ne udeležujem. Pač, če si za državo mislim, da je gnila od A do Ž, potem se mi ne zdi primerno, da hodim na volitve.

A če bi se danes udeležil referenduma o družinskem zakoniku, bi bil in nePROTI in neZA. Proti ne bi bil, ker je Proti cerkev. Za ne bi bil, ker so Za salonski levičarji. Isti volkovi, ki so v zadnjih dveh desetletjih parkrat zamenjali kožo, nravi pač ne. Kakšnega norca se delajo iz izbrisanih. 80% časa v 20 letih niso naredili ničesar za izbrisane, le 1001 obljubo so dali, vmes pa pobirali glasove. O cerkvi raje ne bi. Bandi pokvarjeni.

Vsebinsko o družinskem zakoniku?

Ne vem, kaj prinaša, ker se izogibam dnevnim razvratom večine nad manjšinami. Noben zakonik ne bo zaščitil nobenega otroka pred odvisnostmi staršev. O kajenju se skoraj ne govori več. Alkoholizem je psovka in se je ne sme uporabljat za označevanje ljudi, ki redno popivajo vsaj 20 let. Alkoholom je IMHO z naskokom največji razdiralec družinskih vezi. Tudi debelost je odvisnost in hudo negativno vpliva na razvoj otrok.  Da zlorabe otrok sploh ne omenjam…

Join the movement to end child abuse: www.1sta...
Join the movement to end child abuse: www.1stand.org (Photo credit: Wikipedia)

Zatorej, noben zakon ne more zaščititi otroka pred njegovimi starši. Gejevskih parov, ki bi imeli otroke, je trenutno zelo malo. Ko pa jih bo več, bo tudi njihov vzorec razlogov, zakaj se razhajajo in prej, vmes in potem škodujejo svojim posvojenim otrokom, enak kot pri klasičnih družinah.

Zakonik kot zbirka zakonov je lahko dober in učinkovit le toliko časa, dokler je jasen in preprost, podzakonski akti pa ne ponujajo 1001 izjeme.

Enhanced by Zemanta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.