Tekaška sezona 2012 je odprta…

Včeraj sredi dneva še nisem vedel, da bo ravno ta isti dan – prvi tekaški dan v tem letu. Nataša Š. mi je zelo potiho in zelo na ušesa in zelo v njeni pisarni zaupala, da je vstala sredi noči in na domžalskem stadionu, kjer ni psov, naredila cele 3 kroge. Kar je 3 kroge več kot v zadnjih par sto letih. Tako sem bil vesel zanjo – zapriseženo kadilko neštetih izgovor v prid zdravemu življenju, da sem pozabil na svoja piskajoča pljuča, ki so me v zadnjih dneh minulega leta ustavila, da nisem pretekel 1.000 km v celem letu, ter se odločil, da tekaški post presekam. S prvim letošnjim tekom…

Vrhnika-Valvasor
Image via Wikipedia

Prijetnih 7,45 kilometra. Klasični nočni krog z Vrhnike po Robovi mimo Slomška do Vrtnarije ter po stari železnici do Sinje Gorice pa nazaj do Zlatice in spet mimo Slomška po Robovi cesti domov.

Tek je eno tako prijetno opravilo, kjer ne moreš uporabljati telefonov (razen včasih za muziko, ko redni mp3 crkne) ali računalnikov. Čista milina. Pamet pa vsaj pri ne-najdaljših tekih dela na polno. Največkrat genialne misli pridejo in grejo, ostanejo samo še nekje v zraku. Včerajšnje misli se niso izgubile, zato sem prišel na genialno idejo, da bi vsaj eno od njih razvijal naprej.

Dražgoše - spomenik
Image via Wikipedia

Osnovna ideja je ta, da bi se imeli v službi (Časnik Finance) bolje/lepše. Ker čas ni najbolj naklonjen dodatnemu finančnemu nagrajevanju, bi lahko na relativno enostaven način poskrbeli, da bi zaposleni bolj z veseljem prihajali v službo, kar pomeni, da bi poskrbeli za boljše odnose med zaposlenimi, da bi se naučili obvladovat stres in podobno. Vseeno več kot 8 ur preždimo v službi. Časi res niso enostavni. Ideja je ta, da bi interno kvazi fizkulturno društvo “Od medveda do bika” organiziralo različna skupinska športa druženja: planinske pohode, skupne tekaške treninge… Na Financah imamo precej heterogene oddelke (novinarji, tržniki, Poslovna akademija, telesales, podporne službe), na ta način pa bi se bolje spoznali, zrušili par pregrad, ki so nastali v dobrih časih. Finance bi poskrbele za recimo službene tekaške majice, kakšen prevoz, hribovsko joto. Vse skupaj nič, kar se financ tiče, plusov pa nebroj.
Popolnoma jasno mi je, da bomo na prvem tekaškem treningu nekje na PST-ju samo trije, in da bova na prvem pohodu na Grmado samo dva, ampak ni hudič, da nas sčasoma ne bo precej več, skupaj z našimi družinami, v letu ali treh bomo pa tako ali tako na Ratitovec rinili skupaj s poslovnimi partnerji.

Ko sem prišel do jote, sem bil že izpod tuša… Današnjih 9,77 km je minilo brez društva “Od medveda do bika”, sem pa idejo prav zanalašč zapisal, da ne bi prehitro odšla v pozabo. Današnji tek je minil v znamenju nove playliste “januar 2012”, včeraj sem drajsal še novembrsko.

Enhanced by Zemanta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.