10. bevški tek

Ejga, koreninc, a je letel, ne :).

Hudo slab plan je bil, da tečem v tempu pod 5 minut na kilometer. Slab zato, ker sem imel na Poslovnem teku trojk povprečni tempo cca. 4:30 min/km.

Priznam, da sem pred štartom razmislil malo sam pri sebi, kje se splača forsirat in predvsem, kje ne. Dvakrat sem vzpon pri Špelak prehodil, tudi pri ostalih manjših vzponih nisem pretiraval. In se je obrestovalo.

Letos prvič nisem štartal čisto zadaj. Ni se mi dalo gužvat že na začetku in predvsem zgubljat energije ob prehitevanju najpočasnejših. Počutil sem se odlično, vreme je bilo oblačno, zato me relativno hiter tempo ni motil. In je kar šlo. Cel krog. Pretekel sem ga v času 32 minut in 35 sekund.  Drugi krog sva odtekla skupaj z Lipetom. Spet sem šel do konca in čakal po malem, kdaj me bo pobralo. A me ni :). V cilj sva prišla skupaj. Čas? 1:05:09. Totalen osebni rekord! 6 minut hitreje kot lani.

10_bevski_tek_laps

Tekel sem v Vivo barefoot EVO. Še enkrat več, to je top copat/superg. Ne menjam.

 

Vivo barefoot
Vivo barefoot

Pa še ena zanimivost: ob 12. uri začne tulit sirena in v preteklih letih sem bil v tistem trenutku še na drugem koncu Bevk, tokrat pa že na zadnjem makadamu pred ciljnim asfaltom. Kul, kul :).

In ja, prvič sem prehitel Ata Kosa :).

En odziv na “10. bevški tek”

  1. Odtekel sem v solidnem času 1:09:57 in sem z rezultatom čist zadovoljen. Tega, da me je Tomaž prehitel, sem pa zelo vesel, končno je red pri bajti. Na stara leta lahko zdaj mirno tečem v svojem tempu in čakam, da ‘oddelam’ še en tek trojk z enim od sinov in z enim od vnukov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.