Prvih nekaj PALEO light dni

Prvih nekaj PALEO light dni je bilo kar zanimivih. Običajno hrano z ogromno kruha (sparovega toasta :o) in makaronov je bilo treba nadomestit. Prazen žakelj pač ne stoji pokonci. Za večerjo sem si enkrat speštal tuno ter čičeriko. Verjetno čičerika pač ni najbolj primerna, ker gre za stročnico. Mešanica je bila prebavljiva, je pa manjkala še kakšna zelenjava, recimo pečene bučke.

Nova hrana zame je recimo banana s skuto za zajtrk. Super zadeva.

Kosila so še vedno problematična. Danes recimo piščanec na žaru s kraško omako (šparglji in domači pršut se mi zdi) in solata. Včeraj sva bila v Gostilni pri Kranjcu. Gobova omaka, potem pa zrezek Kranjc s s salamo in sirom 🙂 pa veliko pečene zelenjave ter ekstra mešana solata.

Enkrat sva z levinjo v službo naročila dostavo tajske hrane Bangkokstreet na 2za1.si kupone. Na dostavo sva sicer čakala debelo uro in pol (spet sem prepozno naročil), a je bilo vredno. Rižu in sladici sva se odrekla.

All in all še kar gre. Paziti je potrebno, da se med veliki obroki poje dovolj sadja in zelenjave. Lakota je hudič. Človek lahko postane zoprn, če ni navajen.
Kar opažam, je to, da se kljub velikim količinam hrane ne počutim napihnjenega, prenajedenega. Trebuh hitreje splahni.

Danes sva si za večerjo privoščila polnozrnate špagete s piščancem. OH naboj za jutrišnji hribovski tek na Zaplano, Ulovko in Planino.

Vmes sem se samo enkrat stehtal. Če imam normalno med 88 in 90 kilogrami, sem jih imel včeraj 87,5 kg.

Gremo dalje…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.