Paleovember

Mici, požen, mi smo prpravleni…

Z Levinjo sva danes štartava v 30-dnevni Paleo preizkus – Paleovembrom. Zakaj? Zaradi Robleka :). Že drugič.

O Paleo sem že pisal tule. Prvi preizkus se ni končal najbolje, saj sva se ga z Levinjo lotila preveč amatersko. Bolj za hec kot za res. Brez nekega blaznega cilja. To pa pač ne gre.

Roblek pravi, da sta se z Igorjem Zonikom Paleovembra (paleo+november; za tiste, ki tečejo bolj počasi) lotila “da bi imela še kakšnega sotrpina, s katerim bi skupaj jamrali nad tem, kako so nam sladkosti življenja prepovedane. A cela reč je dobila epske razsežnosti…

Robb Wolf - Paleorecept
Robb Wolf – Paleorecept

Za vse tiste, ki bi se lotili Paleovembra, sta ponudila knjigo Robba Wolfa – Paleorecept po polovični ceni. Ker sam vedno rabim veliko dodatne motivacije, sem knjigo z veseljem naročil. Knjiga je fenomenalna. Teoretično precej natančno razloži, kaj se dogaja s presnovnimi procesi v nas. V slovenščino jo je prevedel Branko Gradišnik – tekač, pisatelj in čudak z blaznim pisateljskim smislom za humor. Spomnim se, da sem pred leti-leti v knjižnici vprašal, če imajo kakšno komedijo za prebrat. In so mi predlagali knjigo Strogo zaupno! – na Irskem. Fenomenalni potopis.

Skratka, knjiga je skrajno zabavno čtivo, čeprav gre za smrtno resno tematiko. Ponuja tudi 30-dnevni jedilnik. Bolj podrobno morda ob drugem branju.

30-dnevni preizkus je ravno dovolj dolg, da ne gre za ekstremno odrekanje omiljeni prehrani (pica, pasta, alkohol, sladkarije), čeprav je lahko odvisnost od predelane hrane cel hudič. Po 30 dneh bi moral testiranec tudi ugotoviti, ali je fizično in mentalno bolj zdrav kot prej.

In kaj je bilo danes že na jedilniku?

  • Turška kava. Kava spada med pogojno sprejemljivo živilo. Seveda brez sladkorja in mleka. Ampak taka mi je že sedaj najboljša :).
  • Zajtrk: tuna v olivnem olju s korenčkom in dvema jajcema.

Gremo dalje!

2 odziva na “Paleovember”

  1. Zlatka, pozdravljeni.

    Posebne strani z recepti za avtoimune bolezni ne poznam. Verjamem, da ste recepte iskali tudi prek google iskalnika (http://goo.gl/dzlxy).

    Jaz se z novim letom vračam ne toliko na paleo dieto pač pa na bolj brezglutensko prehrano.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.