Sam svoj mojster

Driver tools
Driver tools (Photo credit: Wikipedia)

Včasih sem sam nad sabo presenečen, kako dejansko sploh nisem popolni invalid, kar se hišnih popravil oziroma klasičnih moških opravil tiče. Lotil sem se že marsičesa.

Recimo, ene rolete so bile pokvarjene. Na prvi pogled je bilo popolnoma jasno, da bo treba nekoga poklicat, da bo zamenjal pokvarjene rolete z novimi. A če veš, da potrebuješ nove, potem je vseeno, če pokvarjene še sam do konca polomiš. Tako vsaj vidiš, kakšen nadpreprost mehanizem je zadaj. In glej ga zlomka. Pokvarjena roleta je v parih minutah postala popolnoma delujoča. Ti šment.

Recimo, kljuke so zjahane. Ena je celo ostajala v roki, če si vrata želel zapreti. Ni, druge, treba bo kupit nove. Sploh niso drage. Če že kupujemo nove kljuke, zakaj ne bi preveril, kakšno orodje bomo potrebovali ob menjavi. In glej za zlomka. Kljuko se da razstavit, vijake na novo pričvrstit in uala – pokvarjena kljuka je v parih minutah postala popolnoma delujoča. Saj grda je še zmeraj ko hudič, a dela. Ti šment.

www.advertolog.com/

Da ljudje tudi v 21. stoletju nismo popolni nesposobneži, vidiš tudi, ko se lotiš sestavljanja kupljenega pohištva. Naj si gre za pograd ali omaro, če sestavljanje vzameš za igro z lego kockami za odrasle, je vse skupaj lahko en prav poseben špas.

In ne nazadnje, svoj računalnik sem več kot uspešno čisto sam sčistil ter celo zamenjal termalno pasto, danes pa tudi inverter monitorja :D.

In ja, priznam:

  • lepo je držati orodje v roki,
  • prijetno se je sprehajati po trgovini z orodjem.

Še je upanje zame :)…

Enhanced by Zemanta

En odziv na “Sam svoj mojster”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.