Movember ali mocember?

Zadnjih par tednov sem že večkrat prišel do besede. Zakaj? Zaradi movembra. Movember je gibanje proti diskriminaciji brkov. Gre za dobrodelno organizacijo za izboljšanje moškega zdravja in ženske sreče.

Ja, točno to bi rad povedal. Ne gre za prostato, moška moda ali opozarjanje na bolj moške oblike raka. Zakaj je treba vedno tako komplicirati. Kot da rabimo posebne dobrodelne organizacije zgolj za smrtonosne bolezni. Kaj pa, če bi imeli organizacijo zgolj zaradi lepega?

Gre preprosto za to, da smo mlajši desci prikrajšani za tako samoumevno reč, kot so brki. Včasih so jih vsi nosili, pa zaradi tega sploh nismo potrebovali dobrodelnih organizacij. Kasneje so jih nosili samo hormonski vzhodni Nemci ter ostali zaostali brkoti varšavskega pakta. Brkoti obeh spolov. Zdaj, ko gospodarstvo varšavskega pakta prehiteva Slovenijo po celi črti, smo tudi Janezi končno prišli na vrsto za nošenje brk.

In kaj ima movember z mocembrom? Greh bi bil, če bi nošenje brk trajalo samo en mesec. Zame je to isto kot tiste najbolj iskrene čestitke za rojstni dan. Zvezda za en dan. Nope. Movember se bo nadaljeval z mocebrom = december + mocarela + brki. A je problem? Ni ga.

movember

 

Enhanced by Zemanta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.