Planina nad Vrhniko

Nedelja in z njo kar cel vikend je takoj lepša, če ga preživiš izven domačih sten. Ponavadi pred ali po kosilu ugotoviš, da se v stanovanju viša napetost oziroma se dviguje glasnost pogovorov – takrat je že praktično prepozno. Pa se temu enostavno izogneš, če si dan splaniraš vsaj 12 ur prej.

In je naneslo, da smo kosilo na Tičnici skombinirali s pohodom na Planino nad Vrhniko. Ki je ravno prav naporna za deco in penzionerke, da ni hujših ugovarjanj, pa še razgledni stolp je na vrhu, tega pa nima ravno vsak hrib v tej kotlini. In če te pot vodi čez Storžev grič, lahko srečaš še koze. Tiste prave ;)…

Zavetišče na Planini nad Vrhniko je poskrbelo, da smo hladen veter pregnali z rumom s čajem.

Ne pomnim, kdaj so se Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe tako lepo videle z razglednega stolpa. Ja, bilo je po dežju. Razgledi pa kičasti. Tisto kovinsko 360-stopinjsko rožo, ki s puščicami kaže na hribe in gore, sem lahko prvič dejansko uporabil. No, razlog, da se ne spomnim tako lepega razgleda, je morda v tem, da če greš na Planino parkrat na 10 let, se res težko spomniš vsakega izleta posebej :o.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.