Prvi v svoji kategoriji – 12. tek Bevke

Večkrat sem že omenil, da je sodelovanje na tekaških prireditvah fino in fajn, a to največkrat pravijo tisti, ki nikoli ne posežejo po najvišjih lovorikah. Jaz tečem izključno zato, da bi bil prvi. No, na res množičnih prireditvah sem zadovoljen že z uvrstitvijo med prvih deset. Na primer leta 2012 na Nočnem teku na Bledu.

Če me spomin ne vara, zakaj bi me, mlad je še, sem v Bevkah manjkal samo enkrat. Ata Kos je bil recimo na vseh dvanajstih tekih. Bravo. Za take bevške veterane sploh ni čudno, če zaradi poznavanja trase posežejo po najvišjih mestih.

In res. Oba sva bila prva v svoji kategoriji pa tudi absolutno sva si delila prvo mesto.

Zmagovalca bevškega teka
Zmagovalca 12. bevškega teka

V Bevkah je sicer jubilejnič zmagala pasja vročina. Organizatorjem, ki nikoli niso tekli, ni čisto jasno, da štart ob enajstih ni najbolj pametna rešitev. Velika večina tekačev teče več kot eno uro, kar pomeni, da te sirena na prvo soboto v mesecu vedno ujame sredi drugega kroga, ko je sonce najvišje. Ja, okej, ob dveh je sigurno še bolj vroče. A če so zaradi vročine Radence premaknili na jutranjo uro, pa sam kraj ni ravno center Slovenije, bi tudi Bevčani lahko štart prestavili na deseto uro, če ne na pol deseto oziroma kar na deveto. Če bo slučajno snežilo, mislim da nihče ne bo imel nič proti, če se štart premakne nazaj na enajsto uro.

Kljub temu – vse pohvale organizatorjem, da je postojank z vodo vedno dovolj. Letošnja super novost so bili tuši (vsaj trije so bili), ki so slehernika spreobrnili iz posušene gliste v modrega dirkača.

Maratonci trče počasni krug

In v čem je skrivnost letošnjega teka, da sem kljub morda na prvi pogled ne najbolj hitrem teku prepričljivo zmagal?

Če ne gre drugače, ustvariš novo kategorijo. Oba Kosa sva bila prijavljena na 14 kilometrov, a sva tek podaljšala še za 1 krog in dodatnih 7 kilometrov. Na cilj pri slabih 21 kilometrih sva prišla skupaj, čeprav je Ata Kos po zaključku svojih 14 kilometrov počival že dobrih 10 minut, preden se mi je pridružil pri zadnjem krogu. Kategorija 14+7 je imela samo 2 pacienta.

Čestitke tudi ostali tekačem. Pa več sreče prihodnjič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.