Enkrat Cele zmeri Cele

Celje je eno tako simpatično mesto s pestro zgodovino, ugodnim podnebjem ter dobro infrastrukturo. Če nič drugega, imajo v Celju tudi Hišo piva z zelo simpatičnim repertuarjem domačih in tujih piv.

Ob sončnem vremenu se lahko sprehodite do Savinje in se pridružite številnem meščanom, ki se v pogovornem tempu sprehajajo gor dol. Vmes lahko postanete na kavici pri knjižnici ali na tribunah. Občutek je drugačen kot na PST-ju v Ljubljani. Tega večinoma napadajo rekreativci vseh sort in nekaj sprehajalcev. V Celju pa je zgodba obrnjena.

Tistih parkrat, ko sem šel v Celju laufat, sem tekel ob Savinji do visečega mostu, pa potem gor v hrib proti Petričku. Če zgodbe o Petričku ne poznate, toplo priporočam ogled dokumentarca Otroci s Petrička – ukradeno otroštvo. Simpatičen del Celja, ki bi lahko dopolnil kakovost bivanja Celjanom, a – verjetno zaradi lastniških peripetij – razpada.

Nk Celje - Nk Maribor
Nk Celje – Nk Maribor = 0 : 0

Včeraj se je porodila priložnost za novo dimenzijo Celja. Na Petrol areni se je dogajal nogometni štajerski derbi med NK Celjem in NK Mariborom. Bilo nas je rekordno število 4.100 in še nekaj. Sonce je prav poletno pripekalo, kar se je poznalo pri tempu igralcev. Če so domači prvih 15 minut še skakali po igrišču, je edini celo tempo zares aktivno odigral mariborski Tavares. Res, brez njega bi Maribor verjetno ravno tako remiziral, čeprav dvomim, a gola ne bi dosegli. Saj ga tudi včeraj niso, a tekma je bila kljub temu zelo gledljiva. Novakovič, Mendy? Sem stoodstotno prepričan, da včeraj nista niti zašvicala. Kakšna škoda mladih, ki bi se radi dokazali in jim je tudi prva slovenska nogometna liga v izziv.

RK Celje - RK Koper
RK Celje – RK Koper = 45: 25

Po nogometni tekmi smo se sprehodili do sosednje dvorane in si ogledali še rokometno tekmo med Celjani in Koprom. V dvorani nas je bilo morda 200, čeprav dvorana menda spremlje več kot 6.000 obiskovalcev. Celjani so pometli s Koprom, različna v kvaliteti je bila gromozanska.

Otroci in ženske si lahko nogometne tekme ogledajo brezplačno, medtem ko je vstopnina za moške 5 evrov, enak pa je tudi strošek ogleda rokometne tekme.

Super športni dan.

 

En odziv na “Enkrat Cele zmeri Cele”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.