Kinesio terapevtski trak

[singlepic id=17 w=320 h=240 mode=watermark float=right]Lučka me je spomnila, da bi lahko svoje večletne probleme s plantarno fascijo poskusil rešiti/olajšati s kinesio terapevtskimi trakovi. Ti trakovi so v zadnjem času prisotni tudi med športnimi amaterji, med profesionalci pa itak.

Kinesio terapevtske trakove uporabljamo za omejitev gibov, blažitev bolečin, pri športnih poškodbah, artritisu, izvinih, išijasu, glavobolih, migrenah, menstrualnih težavah, urinalni inkontinenci in še mnogo drugih tegobah. Trakovi dajejo oporo in stabilnost  sklepom in mišicam, brez negativnega vpliva na cirkulacijo in obsega gibanja (vir).

Postopek namestitve trakov je enostaven. Runner’s world ima cel kup video posnetkov v pomoč. Hvala, hvala. Trak je nemoteč. Zdržal je od torka do nedelje, vmes pa en tenis, en tek in vsaj sedem tuširanj.

Prav veliko slovenskih spletnih ponudnikov, ki prodajajo kinesio trake, ni. Naročil sem si modrega na www.zdravje1A.si.
(Spletno naročilo sem plačal prek paypal-a, poštar pa je kljub temu zahteval odkupnino. Še vedno čakam na odgovor prodajalca. Prodajna podpora je obupna. Na srečo je bil znesek naročila le 12 EUR oziroma ×2.)

Ali kinesio trakovi delujejo? Ne vem, bom sporočil čez par tednov. Zaenkrat so le kamenček v mozaiku (raztegovanje zadenjskih mišic, minimalistična obutev, več teka, -5 kilogramov).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.